Ricinusolaj - a természetes bőrápoló

2018-05-11 15:51:33

Természetes - rendkívül hatékony – mindenki számára elérhető – pénztárcabarát

Néhány évvel ezelőtt csak hashajtóként használták a ricinusolajat. Mostanában egyre többet hallunk más felhasználási területéről is, főleg a természetes kozmetikumok kedvelői körében népszerű. A gyógyszertárban olcsón hozzájuthatunk, hihetetlenül hatékony és az ára is kedvező.

Mire használhatod a ricinus olajat?


1.Javítja a hajszálak általános egészségét, serkenti a növekedését. Festett hajnál hamarabb észreveszed, hogy a ricinusolajas hajpakolás, ápolás után gyorsabban látszik a lenövés, erőteljesebb a növekedés.
Ugyanilyen céllal használhatod a szempilláidra is: ha azokat is átkened, akkor szintén gyorsabb növekedést tapasztalhatsz.  Ha hullik a hajad, a ricinusolaj segítségedre lesz, páratlan a hatékonysága. Próbáld ki!


2. A bőr elváltozására, betegségére jótékonyan hat a ricinusolaj. Gyógyítja az égéseket, kisebb vágásokat.
Kiváló segítség, ha leégtél a napon, a ricinusolaj segítségével ugyanis enyhül az égés okozta fájdalom, könnyebben regenerálódik a bőröd.
Csodás bőrkondicionáló: A bőr feszesebb, üdébb és fiatalosabb lesz. Hatékonyan megszünteti a szem alatti sötét karikákat is.


3. A kézbőr kevésbé ráncosodik ha ricinusolajjal kezeled. Ha puhább tenyeret szeretnél, és finom, ápolt körmöket, akkor naponta kend be ricinusolajjal.
A bőröd azonnal kisimul, feszesebbé válik, körmeid pedig szebbek, egészségesebbek lesznek, mint a ricinuskezelés előtt.


4.Talpaidra, sarkaidra is használhatod: hetente érdemes átmasszírozni ricinusolajjal. Nyáron különösen fontos ez a kezelés, mert hidratálja a bőrt, puhítja a talp megkeményedett részeit, és eltünteti a szárazságot a bőr felszínéről. Segít a körmöknek, hogy egészségesek maradjanak, ne legyenek repedezettek, és ápolja a körömágyat is.

Télen a zárt cipők miatt szükség lehet a ricinusolaj gombaölő hatására. Ha véletlenül a lábunkon gombás fertőzés gyanúja merül fel, használd bátran.


5.Ízületi fájdalmak hatékonyan enyhíthetőek, ha ricinusolajjal masszírozod be a fájdalmas részeket.Jót tesz az ízületeknek, izmoknak.


6. A szappanokban megőrzi a remek tulajdonságai nagy részét. Megszünteti a bőr szárazságát, szabályozza a faggyúmirigyek működését. Hidratáló, bőrpuhító hatású, gyönyörűen táplálja a bőrt. Kellemes habzást biztosít a szappannak. Ettől krémesen habzik, ezen felül szabályozza bőröd faggyúmirigy-működését is.

 

Ricinusolajat minden Nyírségi kézműves szappan tartalmaz! :)