Miért kopik a szappan? Itt találod a megoldást

2018-05-11 18:07:26

Miért kopik a szappan? A bolti termékek tovább tartanak, mint a kézműves szappanok?

Bosszantó, amikor nagy örömmel használatba veszed a legújabbkincsedet, várod a csodás hatását a bőrödre, közben azt látod, hogy napról napra apróra törpül a kezeidben. Egyre szomorúbban, óvatosabban teszed víz alá, hogy egy kicsivel tovább haszálhasd.
Csalódottság, keserűség következik. Legszívesebben visszavinnéd annak, akitől vetted, hiszen az elvártnál hamarabb kopik a szappan!

Egyébként hasznos lenne, ha szóvá tennéd a csalódottságodat, és elmondanád a véleményedet!

Miért?


Mert:

Elfogadható magyarázatot kaphatsz a szappan készítőjétől, és megnyugodnál.

A szappan készítője is hibázhatott, ami normál esetben nem történhet meg, hiszen bevizsgált termékről van szó, állandó receptekkel, fegyelmezetten és pontosan dolgozunk (de mi is emberek vagyunk).


Tudtad? A Nyírségi szappanokra 100 %-os elégedettségi garanciát vállalunk. Ez azt jelenti, hogy panasz esetén visszatérítjük a vételárat. Nem kell mást tenned, mint visszaküldöd a szappant  a hozzá tartozó számlával, mellyel igazolod, hogy a terméket tőlünk vásároltad.


Mégis: Hol keressünk magyarázatot, miért kopik a szappan? Tudj meg többet a témáról!

I. Természetesen a használattól.
Persze, hiszen oldódik a szappan, habot képzünk vele, azt visszük fel a bőrünkre. Hogy is van ez? Bontsuk részekre a folyamatot!
  • A szappan alapanyaga döntően befolyásolja a tartósságot. A bolti szappanok állagjavítókat, habzásfokozókat tartalmaznak, melyek javítják a tartósságot. Ezért cserében el kell viselni azt, hogy kemikáliákkal szennyezzük a bőrünket. Tehát ne is várjunk hasonló keménységet a kézműves szappanoktól! Cserében nem csak tiszta, hanem ápolt és egészséges lesz a bőrünk.
  • Az alapanyagoknál maradva: A kézműves szappanok alapanyagai között is jelentősek az eltérések. Köztudott pl. hogy az olívaszappanok, amelyek döntően vagy 100 %-ban olívaolajjal készülnek, kevésbé habzanak, mint a többi szappan. Cserében a bőrbetegséggel küzdők, az extra száraz bőrűek gondos, gyengéd ápolást kapnak. Tehát az olívaszappanokat hiába forgatjuk nedves kezeink között, nem tudunk erőteljes habzást elővarázsolni.
    A szappanok természetes alapanyagai között találunk olyanokat, melyek fokozhatják a habzást. Ezekből ha megfelelő mennyiséget tartalmaznak a termékek, akkor a viszonylag dús habzást érhetünk el. Így nem kell lemondanunk a tisztálkodás kellemes élményéről sem.
  •  Kopásállóságot is tudjuk fokozni természetes alapanyagokkal. A holt-tengeri iszap pl. nem csak a gazdag beltartalma miatt kedvelt, hiszen tele van különleges és fontos ásványi anyagokkal, nyomelemekkel. Az iszapporral növeljük a szappan tartósságát, keménységét. Megfelelő arányban a különböző sók, tengeri sók szintén hozzájárulnak ahhoz, hogy a szappan áldásos hatásainak sokáig örülhess. Az olajok, zsírok megfelelő aránya is segít abban , hogy kemény és tartós legyen a kézműves szappan, ne kopjon el idő előtt.
  • Használhatjuk a szappant mindennapi tisztálkodáshoz, tusoláshoz. Ekkor is keressünk olyan helyet a szappanunk számára, ahol nem ázik el idő előtt. Nem kopik a szappan jelentősen, ha védjük attól, hogy vízben álljon!
    Arctisztításkor már praktikus, takarékos megoldásokhoz folyamodhatunk. Használhatsz nedves vattapamacsot, ennek a segítségével képzel habot. Majd gyengéden áttörlöd az arcbőrödet, ezután alaposan leöblíted meleg vízzel.

 

II. Használaton kívüli tárolásra fokozottan figyeljünk


Meglátod, nem kopik a szappan látványosan, ha kizárólag olyan szappantartót használsz, amiből lecsöpög a víz. Ne tedd olyan helyre a szappanodat, ahol tartósan nedvesség éri használaton kívül. A bőröd számára kincset érő terméket nyugodtan teheted szivacsra, körömkefére, így az alsó felülszín is szellős hellyel érintkezik.

Kerüld a fűtőtestek közelségét, a szappanok a szobahőmérsékletet és a hűvös, száraz helyet kedvelik. Na, ez most kemény ellentmondás, ugye? Fürdőszobában meleg szokott lenni, így életszerű. - Valóban! Igazad van!

Mint már említettem, a kézműves szappanok mesterséges anyagoktól mentesek, a kemikáliák nem fokozzák a tartósságát, kopásállóságát. Tehát azért is kopik a szappan, mert nincs terhelve káros anyagokkal, melyek esetenként csak a termék tömegét növelik, álságos tisztító hatással. Még többet olvashatsz erről a témáról itt. 
Ezen kívül extra mennyiségű bőrápoló, finom olajokat használunk azért, hogy a bőrünk egészségéről gondoskodjunk.
Most újból az a dilemma állt elő, hogy választanod kell, mire van szükséged, mi a jó Neked! Amennyiben az egészséget választod, akkor ennek megfelelően kell használnod a terméket, hogy minél tovább részesülj a kézműves szappanok által nyújtott örömökben, gondoskodásban, kényeztetésben.

 

III. Meddig kell tartania egy kézműves szappannak?

Erre a kérdésre sajnos nem lehet egyértelműen válaszolni. Éppen a fent említett tényezők befolyásolják a használat időtartamát.
Legtöbben kb. három havonta keresnek meg. Mindennapos tisztálkodás mellett elég a szappanunk egy évszaknyi ideig.
A fekete szappanjaink még tovább szolgálja a használóját. Szinte mindenki csak arctisztításra, sminklemosásra alkalmazza.
Készítettem egy kedves vásárlónk kérésére himalájai só felhasználásával szappant. Ez a szappan nedves vattapamacs segítségével használható praktikusan, mert nagyon hamar magába szívja a nedvességet. "Baleset" történt: a kád széléről a fürdővízbe csúszott. Későn vették észre, menthetetlen volt a szappan.

A kézműves szappan valóban kevésbé kopásálló, mint a hagyományos bolti szappanok. Kellő figyelemmel tartósságuk jelentősen meghosszabbítható.
Cserében ápolt, puha, selymes, egészséges lesz a bőröd, látványosan meghálálja a törődést!  

Termék ajánlataink

Címkék

, ajándék, aktív szén, arcpakolás, barna, bőrápolás, bordó, cöliákia, csipke minta, csoki, dió, dörzsis, Egészség, ekcéma, Életmód, érzékeny bőr, fahéj, Fekete szappan, Felhasznált anyagok, gluténérzékenység, gyógynövények, hagyomány, hajápolás, Háztartási tippek, holt-tengeri iszap, ichtiol, illatmentes szappan, inda minta, kakaóvaj, karácsony, kecsketej, kecsketejes szappanok, kerámia, Kerámia medál, kör alakú, körömvirág, kurkuma, levendula, levendula szappan, lila, lisztérzékenység, , madárka, narancs illat, négyzet, népi motívum, normál bőr, nyár, Nyírségi ízek, olívaolaj, olívaszappan, ősz, ovális, patkó, pattanásos bőr, pikkelysömör, piros, rendezvény, ricinusolaj, rozmaring, rózsaszínű, samponszappan, sheavaj, , sör, Szappan, száraz bőr, szív forma, szódabikarbóna, szögletes, tanácsok, táplálkozás, tavasz, tavasz, tél, tulipán, türkiz, Tussah selyem, virágillat, virágméz, vitamin, zöld, zsíros bőr,