Miért jók a kézműves szappanok? Jobb-e, mint a bolti?

2018-05-11 19:59:59

Miért jók a kézműves szappanok? Jobb-e, mint a bolti? – tették fel sokan a kérdést nekem az utóbbi időben.


Számtalan rendezvényen veszünk részt, ahol sokan személyesen érdeklődnek, kérik tanácsainkat. Végtelen örömmel töltött el az emberek érdeklődése, nyitottsága.
Nehéz felsorolni a kézműves szappanok összes jótékony tulajdonságát. Főleg az okoz ilyenkor nehézséget, hogy minden ember más és más. Más az érdeklődése, más a stílusa, életmódja, más-más dolgot tartanak fontosnak maguk és családjuk számára.  Ezért igyekszem most összefoglalni, hogy miért jobbak a kézműves szappanok, mint a bolti.

 

1. A kézműves szappanok összetétele


Az üzletekben olyan tisztálkodó szereket vásárolhatsz, melyek szükségtelen adalékanyagokat tartalmaznak. Fokozzák a habzását, színesítik, javítják az állagát, stb. Ezek az anyagok természetesen nem ártanak az egészségnek, hiszen a cégek megkapták az engedélyt termékeik forgalmazására.
Meggyőződésem, és sokan gondolkodunk még így, hogy a bőrünkre került anyagok a szervezetbe felszívódva elraktározódnak, halmozódnak, beláthatatlan következményekkel hatnak a vérkeringésre, szöveteinkre.
A kézműves szappanok semmilyen mesterséges anyagot nem tartalmaznak, csak azokat az összetevőket, melyek szükségesek a funkciójukhoz: bőrbarát tisztálkodáshoz.

 

2. Bőrbarát, nem allergizál

 

Kézműves szappanjaink csak természetes alapanyagokból készülnek. Azt jelenti, hogy a kisgyermekek (egy éves kor fölött), extra érzékeny bőrűek, bőrbetegséggel küzdők is nyugodtan használhatják azokat a termékeket, melyek speciálisan ilyen céllal készültek.
Természetesen, ha valaki tudja magáról, hogy allergiás reakciót vált ki pl. a fahéj a szervezetében, akkor a fahéjas szappan helyett válasszon más illattal készült terméket. 
Bőrpróba ajánlott minden kozmetikum, így a kézműves szappanok esetében is.

Ha kellemetlen tapasztalataid vannak a vegyszerekkel kapcsolatban, kiütéseket, viszketést, bőrhámlást okoznak, ne terheld tovább a szervezetedet kemikáliákkal. Válassz vegyszermentes tisztálkodószereket.

 

3. Szárítják-e a bőrt a kézműves szappanok?


Rengeteg tévhit él ezzel kapcsolatban. A múlt században, a nylonok, gyógyszerek, műanyagok, tartósítószerek és a kozmetikumok diadalittas világában, amikor hatalmas üzlet volt a modernizáció, sokan követték a legújabb találmányokat. Valóban károsította a bőrt a szappan. Irritálta, roncsolta a hámréteget a sok-sok vegyszer (tisztálkodószer, ruházat, kozmetikum, kenőcsök stb.), amivel érintkezett, így a szappanok is károsították. Tömegcikként jelentek meg a színesebbnél színesebb, bőséges illatvariácóban a gazdag választék. Ekkor érzékelték sokan a bőrszárazságot.
Számomra érthetetlen, hogy egyes emberek panaszkodnak a bőrirritáció miatt, mások miért nem gondolkodnak el ezen. Rájuk is hat a vegyszer, csak éppen még tünetmentesek, jó esetben így is marad. A bolti kozmetikumok, tisztálkodó szerek roncsoló hatása folyamatos.
A kézműves szappan nem száríthatja a bőrödet, nem okozhat irritációt. A gyártási technológia gondoskodik arról, hogy a bőrödet nem károsíthatja, bőrápoló tulajdonsága is jelentős.

 

4. Divat hatása

 

Ha a divathullámnak tekinted, hogy egyre többen tudatosan kerülik a vegyszereket és a háztartásukat, étkezéseiket a lehető legtermészetközelibb módon alakítják ki, akkor igen, divatos a kézműves szappanok használata.
Ha az ésszerűség határain belül, lehetőségeinkhez képest egészséges életmódra törekszünk, akkor igen, divatos a kézműves szappan használata tisztálkodáshoz.
Ne feledjük azonban, hogy akik egészséges életmódban élnek, jobban érzik magukat a bőrükben.
A táplálkozás, testmozgás, pozitív gondolkodás, környezetvédelem sarkalatos kérdéskör az egészségünk megőrzése érdekében.

 

5. Mit tudnak még a kézműves szappanok?


Kezdjük azzal, hogy mit nem tud: nem tünteti el a ráncokat, nem szünteti meg a narancsbőrt, nem gyógyít meg bőrbetegségeket.
Amit tud: Gyakran elég annyi, hogy kézműves szappant használsz, és a bőrtünetek enyhülnek. A tökéletes tisztító hatás mellett az illatok aromaterápiás hatása is jelentős. A kézműves szappanok extra mennyiségű ápoló olajokat tartalmaznak, ami ápolja a bőrödet, táplálja ásványi anyagokkal, nyomelemekkel. Tehát jótékonyan befolyásolják a bőrszerkezetet. Kíméletesen tisztítanak, ami alap!

 

6. Bármelyik kézműves szappan jó?

 

Igen, természetesen! - Mondanám azonnal, ha tőlem kérdezed, az én szappanjaimról. :)
Csak megbízható helyről vásárolj kozmetikumot.
Egy-egy rendezvényen gyakran felbukkannak kalandorok, akikkel esetleg soha többé nem találkozol. A termék csomagolása, címkézése hiányos, esetenként még az összetevőket, gyártó nevét és elérhetőségét sem tünteti fel a szappan készítője. A minőségért így a felelősség vállalása enyhén szólva kétséges.
Olyan termékekről beszélünk, melyekre komoly törvényi szabályozás vonatkozik, ami nem véletlen.
A Nyírségi kézműves szappanok mindenféle követelménynek eleget tesznek. Több éves szakmai tapasztalattal megerősítve állítom, hogy ezek a termékek megbízhatóak, használatuk örömöt szerez számodra.


++++ BÓNUSZ!!!!