Miért a kecsketejes szappan a legjobb választás?

2018-05-10 07:39:13

Már gyerekkoromban találkoztam a kecsketej áldásos hatásaival, ugyanis a vidéken élő kisgyermekes családok gyakran tartottak kecskét. Sokan gondolták azt, hogy így gondoskodhatnak teljes körűen a gyerekek egészségéről. Amikor egy-egy családtagot súlyosabban támadott meg valamelyik betegség, a kecsketej nélkülözhetetlen volt. 

Hasonló megfontolásból került hozzánk is az első gida, hiszen a családi hagyományt tudtomon kívül teljesen magamévá tettem. A kecsketej a kicsattanó, tökéletes egészséget jelképezi számomra,
Felnőttként egyre gyakrabban találkoztam a kecsketejjel, mint kozmetikai alapanyaggal. A több ezer éves hagyomány és tudás találkozott a modern világgal. Rengeteg kutatási eredmény, tapasztalat igazolja a kecsketej méltán elsők között elfoglalt helyét az egészségmegőrzésben, az egészséges állapot helyreállításában vagy legalább a tünetek enyhítésében.Már gyerekkoromban találkoztam a kecsketej áldásos hatásaival, ugyanis a vidéken élő kisgyermekes családok gyakran tartottak kecskét. Sokan gondolták azt, hogy így gondoskodhatnak teljes körűen a gyerekek egészségéről. Amikor egy-egy családtagot súlyosabban támadott meg valamelyik betegség, a kecsketej nélkülözhetetlen volt. 


A kecsketej minden bőrtípusra kiváló, de leglátványosabb változás a száraz, irritált, ekcémás, pattanásos bőrön tapasztalható, gyulladáscsökkentő hatású. Természetesen gazdag proteinekben. Külsőleges használata során a bőrallergia, ekcéma és kiütések enyhítésére kiváló. Ásványi anyagtartalom: kalcium, magnézium, kálium, foszfor, vas. Vitaminok: A, B1, B6, B12, C, D. Q10 enzimet, több mint 70 féle zsírsavat tartalmaz. 37 fokon behatol a bőr mélyebb rétegeibe és könnyen felszívódik, bársonyossá teszi a bőrt. Természetes forrása az AHA savnak, ami finom peeling segítségével hámlasztja a bőr felső, fáradt rétegét és elősegíti a friss bőr képzését.
A természetes anyagok híveinek körében a kecsketejes készítmények a legkedveltebbek közé tartozik.

Ugye, belátható, hogy az udvarunkon élő kecske tejének felhasználása kézműves szappanokhoz már egyértelmű volt számomra?

Természetes alapanyagokból kezdtem el készíteni a szappant, hogy családom számára kikerüljem a bolti tisztálkodószerek kemikáliáit, ne terheljem a szervezetünket káros anyagokkal. A kecsketej az elszappanosodási folyamat során veszít ugyan a tápanyagtartalmából, de az összetevőinek egy része megmarad.A kecsketej minden bőrtípusra kiváló, de leglátványosabb változás a száraz, irritált, ekcémás, pattanásos bőrön tapasztalható, gyulladáscsökkentő hatású. Természetesen gazdag proteinekben. Külsőleges használata során a bőrallergia, ekcéma és kiütések enyhítésére kiváló. Ásványi anyagtartalom: kalcium, magnézium, kálium, foszfor, vas. Vitaminok: A, B1, B6, B12, C, D. Q10 enzimet, több mint 70 féle zsírsavat tartalmaz. 37 fokon behatol a bőr mélyebb rétegeibe és könnyen felszívódik, bársonyossá teszi a bőrt. Természetes forrása az AHA savnak, ami finom peeling segítségével hámlasztja a bőr felső, fáradt rétegét és elősegíti a friss bőr képzését.

A természetes anyagok híveinek körében a kecsketejes készítmények a legkedveltebbek közé tartozik.


A kecsketejes szappan a vásárlóim körében is a legnépszerűbbek közé tartozik, elégedettségükről számos visszajelzést kapok. A bőrt táplálja ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, kényeztető hatása pedig a lelkünket erősíti.