Melyik a legjobb szappan pattanásos bőrre?

2018-05-11 12:55:04

A pattanásos bőr nem csak a tinik életét keseríti meg, hanem sok fiatal felnőtt küzd ezzel a kellemetlenséggel. Talán nem az esztétikai probléma okozza a legnagyobb károkat, hanem az általa okozott önbecsülési, önértékelési zavar. 

Mielőtt otthoni nyomkorászásba kezdenél, érdemes átgondolni bőrgyógyász, kozmetikus felkeresését, profi tanácsaikat megfogadni.


Légy tudatos, gondold át a következőket:

• Bizonyos gyógynövények, gyógyszerek is okozhatnak kellemetlen bőrtüneteket. A szervezetbe kerülő méreganyagok kiválasztásának egyik tünete lehet a több-kevesebb pattanás, duzzanat.

• Táplálkozásodra odafigyelve magad is tapasztalhatod, hogy a tejtermékek, cukor, fehér liszt, sertéshúsok növelik a pattanások kialakulásának esélyeit. Szezonális, friss gyümölcs és zöldségféle fogyasztása csodákra képes, rostjaikkal, vitaminjaikkal, nyomelemekkel táplálják a szervezetet, így a bőr is egészséges, ragyogó lesz.

• Naponta kétszer finoman megmosod az arcodat langyos vízzel, kíméletes, gyengéd arctisztítót alkalmazva. Alapvető szabály, hogy éjszakára mindig alaposan tisztítsd meg az arcodat, semmilyen szennyeződés ne maradjon rajta. A himalájai sószappan és a fekete szappan pattanásos bőrre kiváló, hiszen nem csak mélytisztító hatásúak, hanem fertőtlenítik is a bőrt, tápláló olajokkal dúsítottak.

• Lehetőségeidhez képest tartsd tisztán az arcodat:
1. Egyébként is kerüld az arcod gyakori érintését, a szennyeződést.
2. Gondoltál-e már arra, hogy a telefonodat rendszeresen töröld át?
3. Érdemes fertőtleníteni egy törlőkendővel a szemüveget is.
4. Gyakori hajmosás ajánlott, a hajadat érdemes távol tartani az arcodtól. Az egyéniségednek, hangulatodnak megfelelő hajdíszek (csatok, gumik, pántok) kellemes kiegészítői a megjelenésednek, védik az arcodat.


A fekete szappan a zsíros, pattanásos bőr specialistája.

Orvosi szenet tartalmaz, mely nem csak a fekete színét adja a szappannak, hanem mélyen tisztítja a bőr pórusait, eltávolítja a szennyeződéseket.

A holt-tengeri iszap partnere az orvosi szénnek, együttes erővel távolítják el az elhalt hámréteget, harmonizálják a bőr működését.

Használata: Nem kell mást tenned, mint reggel és este langyos vízzel és a szappan habjával megmosod az arcodat.

Antibakteriális hatású, mivel magához vonzza a méreganyagokat. Kitűnő méregtelenítő tulajdonsága alkalmassá teszi arra, hogy megszüntesse a bőr zsírosságát. Ez a szappan pattanásos bőrre kiválóan alkalmas , arcod tiszta és ápolt lesz, tapintása kellemes, puha. Ide kattintva további részleteket tudhatsz meg a Nyírségi Prémium fekete szappanokról