Kézműves szappan ichtiollal

2019-03-27 12:35:30

A kézműves szappan ichtiollal egyik legkedvesebb a termékeim közül. Miért ennyire fontos és különleges számomra?

Olyan karakteres, dús alapanyagokból készült az ichtiolos szappan, ami alkalmassá teheti gyulladásos bőr ápolására. Sokan, és tapasztalatom szerint egyre többen küzdenek különböző bőrproblémával, bőrbetegséggel. Előfordul, hogy az is elegendő, hogy a bolti, különböző vegyszereket tartalmazó tisztálkodószereket lecserélik természetes alapanyagokból készült termékekre.

Az ekcéma, pikkelysömör, egyéb bőrtünetek kezelése összetett. A stressz, étkezés, életmód, szennyezett levegő a tüneteket jelentősen befolyásolják. Amit megtehetünk az egészségünk érdekében, azt tegyük meg! Pl. a tisztálkodószer lecserélésére van lehetőségünk. Természetes, prémium minőségű növényi olajok felhasználásával állítjuk elő a szappanjainkat. A felhasznált alapanyagok egy része a népi gyógyászatban évszázadok óta ismertek.


A gyógynövények közül a gyulladáscsökkentő hatása miatt a diólevelet használjuk fel ebben a szappanban. Sűrű diólevél-főzetet készítettem, ezt használjuk fel folyadékalapként. Május végén, június elején zsenge diólevelet gyűjtünk, melyből a nyári napsütés melegének segítségével macerátumot készítettem olívaolaj felhasználásával. A diólevél hatóanyagai a szappanban kifejtik áldásos hatásukat. 

Az ichtiol egy bitumenszerű állagú kénszármazék. Olyan gyógyszertári minőségű anyag, ami erőteljes hámképző, érösszehúzó, nyugtató hatása miatt kerül a szappanba. A szappan ichtiollal kap egy karakteres tulajdonságot, ami markánsan támogathatja a bőrbetegségek tüneteinek enyhítését. Erős fertőtlenítő tulajdonsága miatt zsíros, pattanásos bőr ápolására is alkalmas lehet, érdemes próbára tenni. A kén jellegzetes illata használat közben érezhető a szappanon, ami később megszűnik. A szappan ichtiollal  kénes szappanként ismert sokak által.

Az ichtiolos szappan fertőtlenítő hatása mellett gyengéden ápolja a bőrt, gazdagon tartalmaz Holt-tengeri iszapot. Az iszap ásványi anyagokkal támogatja a bőrápolást. Finoman, alig érezhetően masszírozza a bőrt, eltávolítja az elszáradt felső hámréteget, ezzel megújítja a bőr felszínét. Az ásványi anyagok így könnyebben bejuthatnak a bőr mélyebb rétegeibe, a bőr egészséges szerkezetének kialakításában segítségünkre lehet. 

Aktív szenet is tartalmaz a szappan ichtiollal. Mire jó az aktív szén? Dekoratív megjelenést kölcsönöz a szappannak, de ettől még fontosabb a mélytisztító és gyulladáscsökkentő tulajdonsága. Megköti a méreganyagokat, a bőr mélyebb rétegeiben is kifejti áldásos hatását. 
Termék ajánlataink

Címkék

, ajándék, aktív szén, arcpakolás, barna, bőrápolás, bordó, cöliákia, csipke minta, csoki, dió, dörzsis, Egészség, ekcéma, Életmód, érzékeny bőr, fahéj, Fekete szappan, Felhasznált anyagok, gluténérzékenység, gyógynövények, hagyomány, hajápolás, Háztartási tippek, holt-tengeri iszap, ichtiol, illatmentes szappan, inda minta, kakaóvaj, karácsony, kecsketej, kecsketejes szappanok, kerámia, Kerámia medál, kör alakú, körömvirág, kurkuma, levendula, levendula szappan, lila, lisztérzékenység, , madárka, narancs illat, négyzet, népi motívum, normál bőr, nyár, Nyírségi ízek, olívaolaj, olívaszappan, ősz, ovális, patkó, pattanásos bőr, pikkelysömör, piros, rendezvény, ricinusolaj, rozmaring, rózsaszínű, samponszappan, sheavaj, , sör, Szappan, száraz bőr, szív forma, szódabikarbóna, szögletes, tanácsok, táplálkozás, tavasz, tavasz, tél, tulipán, türkiz, Tussah selyem, virágillat, virágméz, vitamin, zöld, zsíros bőr,