Hogyan ápold a bőröd 40 év felett?

2018-05-11 18:50:00

A bőrápolás 40 év fölött érzékeny téma. A bőrünk a névjegyünk, korosztálytól függetlenül. Vidám, sugárzó, egészséges tekintet sokkal kellemesebb benyomást kelt, mint a fáradt, esetleg szomorú.

Az aranyszabály a bőrápolásban is érvényes: a megelőzés. A bőr szerkezete már 20 év fölött változásnak indul, törekedni kell a gondos ápolására. Természetesen soha nem késő! 

Ráncaink, tekintetünk, az arcunkról árulkodó benyomás sokatmondó. Hogyan éltünk eddig, milyen gondolatok és cselekvések uralták a napjainkat. Törekedj a pozitív gondolatokra, a jókedvű társaságra, nyugodt légkörre.

A szorongás, harag, félelem mint tudjuk, igen romboló az egész szervezetre.


Tehát: jó hangulatra, jó közérzetre fel!


I. A külső hatásokat korlátozottan tudjuk megváltoztatni. Ezek mellett magad is beépíthetsz napi rutinjaid közé kellemes programot, melyek jótékonyan hatnak közérzetedre, egészségedre.
A testmozgás pl. kifejezetten hangulatjavító hatású. Serkenti a vérkeringést, ami segít az izmaid feszességét megőrizni. Túrázás, kerékpározás, séta és kocogás, úszás, torna, tánc, jóga - mind mind támogatja az egészségedet, így az egészséges bőrszerkezetet is.

II. Tartózkodj minél többet friss levegőn! Az oxigéndús levegő szintén jó hatással van a közérzetedre, szervezetedre, egészségedre. Kerüld a mértéktelen szoláriumozást, napozást.

III. Ha eddig nem tetted, éppen itt az ideje elkezdeni, figyelj oda a napi folyadékfogyasztásra. A vízhiányos bőr színe fakó, megereszkedésre hajlamosabbá válik. A lelassult anyagcserét is támogatja a megfelelő mennyiségű folyadék bejuttatása a szervezetbe. Napi min. 2,5 liter folyadék elfogyasztása ajánlott 40 év felett! Ez lehet tiszta víz, ásványvíz, gyümölcslé, teák. Kerüld a szénsavas üdítőket, kávét, alkoholt.

IV. Pihenj! Amikor lehetőséged adódik, pihenj, regenerálódj. Fáradtan, kimerülten a betegségekre is hajlamosabbá válhatsz.

V. Táplálkozásodra különösen fontos odafigyelni. Növényi eredetű olajok, magvak, zöldségek és gyümölcsök, halak fogyasztása bőrszépítő hatású, betegség-megelőzésben rendkívül fontos, gyógyulásodat segíti.

VI. A bőrápolás 40 év felett sarkalatos kérdés. A szem, dekoltázs és arcbőr, kézfej meghálálja a törődést.


Minden nap alaposan meg kell tisztítani az arcbőrödet, ne feledkezz meg a dekoltázsodról sem. Az alapos tisztítás azért fontos, hogy a szennyeződéseket és az elhalt hámsejteket eltávolítva a hámréteg pórusai megtisztuljanak, oxigénzhez jussanak, fellélegezzenek.
Másik fontos szempont, hogy a tisztítást követő kezeléskor alkalmazott krémek hatékonyabban felszívódnak, fejtik ki áldásos hatásukat. Kerüld a vegyszereket, törekedj a természetes alapanyagú, minél táplálóbb termékek használatára.

A Nyírségi szappanok választékában a mindennapi tisztálkodáshoz alkalmas termékeket találsz, melyek speciálisan az idősödő, vízhiányos bőr ápolására, tisztítására fejlesztettünk ki. A kecsketejet a népgyógyászat ősidők óta használja bőrápolásra. A mi termékeink kizárólag saját udvarunkról származó kecsketejet tartalmaz, ezért a minősége garantált.