Fiatalító arcpakolások

2018-05-17 08:15:56

25 éves korunk környékén csökken a bőrben a kollagén aránya. Kevesen mondhatjuk el, hogy szerencsés genetikai adottságaink révén az átlagtól kevésbé ráncosodunk. Előbb-utóbb a ráncok megjelennek, szaporodnak, mélyülnek. Otthoni egyszerű praktikákkal készíthetünk fiatalító arcpakolást:

 


  1. Ősidők óta bevált fiatalító krém alapja az élesztő, méz és egy kis tejszín keveréke. Bármikor elkészíthető otthon. Nedves arcra és nyakra kenjük, 15-20 perces száradási idő után alaposan leöblítjük langyos vízzel. A hatás rendkívül látványos, érdemes kipróbálni.

 

  1. Almához minden évszakban hozzájuthatunk, az ára is kedvező. Nincs akadálya, hogy próbára tegyük a bőrünk ápolására is ezt a hétköznapi gyümölcsöt. Az almában lévő gyümölcssavak kiváló hámlasztó szerek, érdemes egyszer egy hónapban frissíteni vele az arcbőrünket. Egy fél reszelt almához adunk egy mokkás kanálnyi natúr joghurtot, és ezt visszük fel az arcbőrre, dekoltázsra. 15-20 perces hatóidő után langyos vízzel gyengéden leöblítjük.

 

  1. Az AHA savaknak köszönhetően a tej kiváló ránctalanító hatású. Langyos tejjel egy vattapamacs segítségével áttöröljük az arcunkat, dekoltázst. Néhány percig hagyjuk hatni, majd újból áttöröljük. Ezt 2-3 alkalommal megismételjük, majd leöblítjük langyos vízzel. A hatásról saját szemeddel meggyőződhetsz, bőröd fiatalos, rugalmas lesz.


A gondos ápolást meghálálja bőröd azzal, hogy kevésbé ráncosodik. Fénye és tapintása egészséges, üde lesz, így a közérzeted is kedvezően alakul.

 

A Nyírségi szappanok kiváló bőrápoló tulajdonságaik miatt népszerűek. A fekete szappanok kiválóan alkalmasak fiatalító arcpakolásként zsíros arcbőrre, a pattanások leszárításán kívül ásványi anyagokkal táplálják a bőrt.