Ekcémás bőrre kecsketejes szappan - Nyírségi kézműves szappanok

2018-05-17 08:15:18

Ekcémás bőrre kecsketejes szappan a legjobb választás.

Miért állítom ezt?

Korunk egyik népbetegségének számít az ekcéma. Kialakulásában fontos szerepet tulajdonítanak az örökletes hajlamnak, ugyanakkor számos környezeti hatás is hozzájárul a kellemetlen tünetek kialakulásához.

Belsőleg hat pl. a legyengült immunrendszer, a sok-sok mesterséges adalékanyag az ételekben, italokban. A dohányzás és a mértéktelen alkoholfogyasztás mellett jelentős szerepe van a stressznek, a rohanó életmódnak, a kimerültségnek. Bizonyos gyógyszerek is kiválthatnak kellemetlen bőrtüneteket.

A fentieken kívül ekcémás bőrtüneteket okoz a bőr felszínének vegyszerekkel történő érintkezése.


Milyen vegyi anyagok okozhatnak ekcémát?

ekcémás bőr 

Munka közben találkozhat a bőrünk irritáló vegyszerekkel. Ilyen pl. a mosogatás, takarítás, permetezés. Több fodrász mondja el a tapasztalatát, miszerint pályájának kezdetekor nem reagált a bőre érzékenyen a felhasznált anyagokra, viszont néhány év eltelte után apró, viszkető kiütések okoztak kellemetlen órákat, napokat. A motorolaj szintén okozhat hámló bőrfelszínt.
Bizonyos tisztálkodó eszközök (tusfürdő, sampon) szintén okozhat viszketés kíséretében megjelenő bőrkiütéseket. A bőr felszíne fakó, száraz, esetleg repedezetté és érzékennyé válik.

Nemre és korra nincs tekintettel az ekcéma. Bármikor és bárkinél megjelenhet, ha nem vagyunk kellően óvatosak.

Az ekcémás bőrre kecsketejes szappan a legjobb választás!

A kézműves kecsketejes szappanok készítésekor kizárólag természetes alapanyagokat használunk. A természetes alapanyagok bőrbarát, kiváló minőségű növényi olajok, melyek elszappanosodásuk után nem csak tisztítják a bőrt, hanem ápolják is. Színezéshez ásványi porokat, agyagokat, növényi eredetű porokat használunk. A gyengéd ápolást fokozza a kecsketej felhasználása folyadékalapként. A kecsketej évszázadok óta az egészséges szervezet egyik joli-jokere. Tetőtől talpig megoldást nyújthat sok-sok megbetegedésre kívül és belül egyaránt.
Ekcémás bőrre a kecsketej használata kifejezetten előnyös, amit a népi hagyomány határozottan igazol. Hetente egy-két alkalommal használhatod a meleg fürdővízbe öntve. Ekkor közvetlenül kifejti áldásos hatását a kecsketej.

A Nyírségi kézműves szappanok szinte kivétel nélkül kecsketejjel készülnek. Saját kecskénk által adott tejet használjuk fel, így a minőségét személyesen garantáljuk.

Az ekcémás bőrre kecsketejes szappan áldást jelent. Gyengéden megtisztítja a bőrt, közben táplálja, finoman ápolja.

A Nyírségi kézműves kecsketejes szappanok között a virágillatúak a legkedveltebbek. A legérzékenyebb bőrtípusúak számára illatmentes, natúr olívaszappant készítünk.