Barátság világnapja

2018-07-31 06:03:56

A barátság világnapját minden év július 30-án ünnepeljük. 

Életünk során több barátságot kötünk. Ahogy telik az idő, néhány barát eltávolodik, míg mások közelünkbe sodródnak. Az ember társas lény, a magány felemészti. Így végsősoron a barátok meghosszabbítják az életünket. 

A barátokkal megoszthatjuk gondolatainkat, félelmeinket. A barátok velünk együtt örülnek a sikereinkek. Velük önfeledten tudunk kacagni, akikkel világot megváltó beszélgetésekbe sodródunk. Színesebbé válnak a hétköznapok, magasztosabbak az ünnepek, ha megoszthatjuk a barátainkkal.

Az igaz barát lelki társunk. 

Hamvas Béla tökéletesen leírja, hogy mi a barátság:

"A barátság nem egyszerű társulás, ahogy a barát nem merő társ. Nem bajtárs, nem kolléga, nem partner. Ami a barátság házában az emberrel történik, azt semmiféle más kapcsolat helyettesíteni nem tudja. A barát senkivel sem pótolható."


Ha barátok lelki egészségünk biztosítékai. Nincs szükségünk pszichológusra, ha valódi barátainkra számíthatunk. A barát az, aki megnyugtat: "Semmiség, hidd el, elmúlik!" Az igaz barát velünk együtt örül sikereinknek. Csendben meghallgat. Amikor szükségét látja, elmondja a véleményét akkor is, ha tudja, nem örülünk a szavainak.

Ismert mondás: Madarat tolláról, embert barátjáról ismerjük meg. Ebben a gondolatban felismerjük annak a fontosságát, hogy gondosan válogassuk meg, kikkel barátkozunk. Másrészt a barátok közötti hasonlóságot is hangsúlyozza. Mint két testvér... olyan társ, aki olyan, mint mi magunk vagyunk...

Az igazi barát őszinte, önzetlen, segítőkész, hűséges, megértő, érdekmentes, kölcsönös a bizalom és tisztelet közöttünk.

A barátság világnapja kiváló alkalom arra, hogy kedves üzenettel vagy telefonhívással tudassuk barátainkkal, mennyire fontosak számunkra. Ha tehetjük, találkozzunk velük személyesen, ápoljuk a barátságunkat!

"Értőbben olvasunk, tisztábban emlékezünk, jobban élvezzük az élet kínálta örömöket, ha van egy barátunk, akivel mindezt megoszthatjuk.”
(Pam Brown)Termék ajánlataink

Címkék

, ajándék, aktív szén, arcpakolás, barna, bőrápolás, bordó, cöliákia, csipke minta, csoki, dió, dörzsis, Egészség, ekcéma, Életmód, érzékeny bőr, fahéj, Fekete szappan, Felhasznált anyagok, gluténérzékenység, gyógynövények, hagyomány, hajápolás, Háztartási tippek, holt-tengeri iszap, ichtiol, illatmentes szappan, inda minta, kakaóvaj, karácsony, kecsketej, kecsketejes szappanok, kerámia, Kerámia medál, kör alakú, körömvirág, kurkuma, levendula, levendula szappan, lila, lisztérzékenység, , madárka, narancs illat, négyzet, népi motívum, normál bőr, nyár, Nyírségi ízek, olívaolaj, olívaszappan, ősz, ovális, patkó, pattanásos bőr, pikkelysömör, piros, rendezvény, ricinusolaj, rozmaring, rózsaszínű, samponszappan, sheavaj, , sör, Szappan, száraz bőr, szív forma, szódabikarbóna, szögletes, tanácsok, táplálkozás, tavasz, tavasz, tél, tulipán, türkiz, Tussah selyem, virágillat, virágméz, vitamin, zöld, zsíros bőr,