Babaszappan, a baba bőrápolásának kulcsa

2018-05-11 13:18:41

Te ellen tudsz állni egy baba finom, pihe-puha, bársonyos, selymes bőrének? Csodás érzés hozzábújni, belebújni, érezni a finom melegséget! :) 

És ki az, aki egy babára ne gondolna óvó, gondoskodó érzéssel???


Vigyázunk rá: gondosan megválogatjuk, mit adunk neki enni, féltően öltöztetjük. Figyeljük minden rezdülését, a bőrén megjelenő kiütéseket, pattanásokat. Vigyázunk a környezetre, a higiéniára. Bevallva vagy anélkül, nagyobbacska gyermekeknél még azt is igyekszünk megválogatni, kivel találkozzék, esetleg kivel barátkozzon. Féltjük, gondoskodunk róla, amíg lehet, amíg engedi. :)


A baba bőrének ápolásában alapvető feladat, hogy minél kíméletesebb és ápolóbb anyagot használj.Olyan kozmetikumokat szabad csak megvásárolni, melyek természetes alapanyagokból készülnek, így csökkented a bőrirritációk kialakulásának esélyét.

A kézműves szappanok használatát egy éves kortól ajánlott bevezetni.

Fokozatosan térünk át a legsemlegesebb, legenyhébb tisztálkodószertől az illatosabb kozmetikumokra.

Legfontosabb szempontok, mindenképpen figyelembe kell venni, amikor először babaszappant keresel:

  • legjobb az illat- és színezékmentes szappan,
  • tartalmazzon minél több kíméletesen ápoló olajat,
  • kizárt, hogy bármilyen  mesterséges kemikália kerüljön bele

A Nyírségi Prémium kézműves szappanok között természetesen megtalálható a babaszappan is.  Finom, friss házi kecsketejjel készítem, melynek kb. a 2/3 részét fagyasztva használom fel. A kecsketejes szappan köztudottan kíméletesen tisztítja, ápolja a bőrt. Az olajmennyiség nagy részét extraszűz olívaolaj adja, biztosítja a gondos bőrápolást. A kecsketej szappan extra minőségét kakaóvajjal biztosítottam. A kakaóvaj selymes, gyengéd a baba bőréhez, táplálja finom ásványi anyagokkal, nyomelemekkel. Különleges alapanyag, mely gondoskodik a kicsi gyermek bőrének védelméről.
Semmilyen hozzáadott anyagot nem tartalmaz, illatmentes. Így biztosítjuk a Nyírségi olívaszappan irritációmentességét, gyengédségét. Így csökkentjük a bőrbetegségek, ekcéma kialakulását.

 

A babaszappanok nem csak a kicsinyek bőrének tisztítására, ápolására alkalmas, hanem a felnőttek, főleg
az extra érzékeny bőrűek számára nyújt nagyszerű lehetőséget.
Ekcémás, pikkelysömörös, egyéb bőrbetegségek tünetei enyhíthetőek velük. Kinek ajánlom még?
Érett, száraz, vízhiányos bőrre is hatékony, kellemes, selymes habzású szappan.
Ezek a szappanok kíméletes tisztítószerek, semmilyen kemikáliát nem tartalmaznak. Télen-nyáron, mindennapos tisztálkodásra alkalmasak. Kattints ide, további információkat tudsz meg a natúr kecsketejes olívaszappanról.