Az egészséges táplálkozás a titok nyitja

2018-05-11 16:01:09

Miért fontos az egészséges táplálkozás?

 

"Az egész-ség, ahogy a szó üzeni, azt jelenti, hogy "egész" vagy, teljes. Önmagaddal és a világgal egységben élsz. Harmóniában van a tested a lelkeddel, lelked a szellemeddel. Gondolataid és érzéseid segítik a szerveid és sejtjeid működését. Egész lényed harmóniában, vagyis szeretetben él a többi emberrel és az egész természettel. Alapvető létélményed ilyenkor a boldogság."
(Müller Péter)


Persze, tudjuk: azért, hogy szervezetünk hozzájusson a legfontosabb anyagokhoz, melyből épül, szépül, energiát gyűjt.
A Te döntésed! Ha odafigyelsz arra, hogy mit eszel naponta, bőröd meghálálja: egészségesebb, puhább, ragyogóbb a megjelenése, ha egészségesen táplálkozol.

Rendkívül fontos a tudatosság, hiszen a táplálkozási szokásaid kialakulása évek alatt történt, egészen piciny korodtól kezdve. Minden egyes nap tettél valamit azért, hogy a jelenlegi viszonyulásod az étkezéshez kialakuljon.

Amikor ráébredsz arra, hogy eljött az ideje a változtatásnak, az egészséged, közérzeted ezt kívánja, ragadd meg az alkalmat! Apró lépésekben haladva előre, egyre látványosabb lesz az egészséges táplálkozás eredménye. Nem csak a külsőd, vagyis a bőröd állapota, testsúlyod alakul kedvezően, hanem az egész közérzeted fittebb, ruganyosabb lesz. Mosolygós, vidám egyéniség formálódik kizárólag az egészséges táplálkozás következtében.


A kedvező változások tovább ösztönöznek arra, hogy egyre tudatosabban, egészségesebben élj. A napi testmozgás, a rendszeresség kialakítása, napi 10-15 perc torna, futás, tánc (otthoni körülmények között és/vagy társasan zumba, aerobic, v. bármi)! A rendszeres testmozgás, a vegyszermentes háztartás kialakítása már csak egy apró lépés ahhoz, hogy szervezeted új életet, erőt kapjon.
A stresszmentes életmód kialakítása szinte lehetetlen napjainkban. Viszont Te is megtanulhatod a stresszkezelést. Különböző eszközökkel, módszerekkel kímélheted szervezetedet, a mérgező indulataidat átalakíthatod a saját érdekedben. A világlátásodat a saját érdekedben nyugodtabban, kiegyensúlyozottabban élheted meg. Az egészséges táplálkozás megvalósítása sokat segít a jobb közérzet megélésében.


Az vagy, amit megeszel! - tartja a mondás. Rendkívül fontos, hogy mit, mikor, hogyan, kivel, milyen körülmények között eszel. Amennyiben teszel a saját egészségedért, akkor azok közé az emberek közé fogsz tartozni, akik nem szenvednek a túlsúlytól, ahelytelen étkezési szokások miatt kialakult betegségektől (cukorbetegség, magas vérnyomás, szív- és érrendszeri problémák, gerinccel kapcsolatos rendellenességek, daganatos megbetegedések). Természetesen az egészséges táplálkozás következtében bőröd is üdévé, ragyogóvá válik!