A kézműves szappanok használata - 11+1 tanács

2018-05-09 17:19:50

Többször fordultok hozzánk bizalommal különböző kérdésekkel. A kézműves szappanok használata gyakori témája a beszélgetéseknek.

Néhány praktikus tanács összegyűjtésével segítünk, hogy még több örömöt lelj a Nyírségi kézműves szappanokban:

1.)  A kézműves szappanok használatát egy éves kor fölött ajánljuk.

2.)  A bőrt nem száríthatják, mivel extra mennyiségű ápoló olajokat tartalmaznak. A felhasznált zsiradék mennyisége mindig több, mint amennyi elszappanosításra kerül. Ezért alkalmasak mindennapi tisztálkodásra.

3.)  A Nyírségi kézműves szappanok kizárólag természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, melyek bőrbarát anyagok. Fontos figyelmeztetés azonban, hogy a természetesség nem azt jelenti, hogy soha nem allergizálhatnak. Többen érzékenyek pl. egyes illatokra, azoknak javasoljuk, hogy ezeket kerüljék kézműves szappanok esetében is.
A menta, fahéj illatokat kerülni kell az 5 éven aluli gyerekeknél.
Javasolt minden tisztálkodószer, így a kézműves szappanok használata előtt is bőrpróbát végezni. Így megelőzöd az esetleges bőrirritációt.

4.)  A kézműves szappanok tartóssága meghosszabbítható, ha nyitott, lyukacsos szappantartóba helyezed, vagy szivacsra teszed. Fokozottan ügyelj arra, hogy a használaton kívül nedvesség ne érje, így elkerülöd, hogy elázzon.

5.)  Amennyiben hajmosó szappanként használod, szükséges az alapos citromleves, almaecetes, sörös öblítés.

6.)  A hatóanyagok, felszívódva a bőr mélyebb rétegeibe, jótékonyan befolyásolják a bőr szerkezetét. Többen használják arctisztításra úgy, hogy egy nedves vattapamacsot habosítanak fel, mellyel alaposan áttörlik az arcbőrüket. A fekete szappanok sminkeltávolításra is különösen alkalmasak. Arcmaszkként is kipróbálhatod bármelyik kézműves szappanunkat, hogy ápoló hatása hosszabb ideig érvényesüljön.

 7.)  A kézműves szappanok többféle alapanyagokból állnak. Alkalmasak arra, hogy megkeresd a szervezeted, bőröd számára a legmegfelelőbb összetevőjű terméket. Nincs két egyforma szervezet, ezért mindenkinek azt tanácsolom, hogy fedezze fel a saját maga számára a legmegfelelőbbet. Mindenképpen eredményes a használatuk, ha lecseréled a bolti, vegyszerekkel felturbózott tisztálkodószereket.
8.)  Légy tudatos! A kézműves szappanok használata szempontjából talán a legfontosabb:
Vásárolj megbízható helyről, és mindig olvasd el a termék összetevőit, kerüld a káros anyagokat! A saját és családod egészsége mindennél fontosabb!

9.)  A kemikáliák ellen, melyek a levegőben, ételekben, tisztálkodó szerekben, kozmetikumokban találhatóak, bőrünk védekezik. Ennek eredménye gyakran az irritált, kiütéses, gyulladt bőr, ekcémás tünetek stb. A kézműves szappanok használatával ezek a tünetek jelentősen enyhülhetnek ill. meg is szűnhetnek.

10.)  Gyakran előfordul, hogy egyik napról a másikra várnak eredményt a kézműves szappanok használói. A bőrödön általában 3-4 nap múlva látszik változás, de türelmesnek kell lenned még 2-3 hétig, amíg látványosan kifejtik hatásukat. Ennyi időt adj bőrödnek és magadnak! Ne váltogasd néhány naponként, ha eredményt szeretnél elérni!

11.)  A kézműves szappanoktól ne várj dús habzást! Nem tartalmaz semmilyen anyagot, mely a habzást olyan szintűre fokozná, mint  a bolti tusfürdőké. Cserében kapod az ápoló hatást. Fontos  szempont, hogy minél több olívaolajat tartalmaz egy szappan, annál inkább ápolja a bőrödet, viszont annál kevésbé habzik.

+ 1   Többen aggódnak amiatt, hogy a kézműves szappanok csíkot hagynak a fürdőkád szélén. Magyarázat: nem tartalmaznak vegyi anyagot, amely habosítja, állagukat megváltoztatná, gátolja a lerakódást. Eltávolításának legegyszerűbb módja az ecet vagy a mosószóda alkalmazása (ez utóbbi meleg vízben oldódik), melyekkel könnyedén eltávolítható a fátyolos réteg.  Ezt már csak egy alapos öblítés követi és már ragyog is a kád!


*** A Nyírségi kézműves szappanokra 100 %-os garanciát vállalunk. Amennyiben elégedetlen vagy a termékkel, visszaküldöd azt, és mi megtérítjük a szappan árát. 
*** Amennyiben további információra van szükséged, fordulj hozzánk bizalommal az info@nyirfatornac.hu email-címen.