A hajmosó szappan diadalútja

2018-05-11 09:15:02

A hajmosó szappan készítése számomra azért jelentett kihívást, mert egyre többen kérték tőlem, ugyanakkor én nem tudtam elképzelni a szappan használatát sampon helyett. A számomra rendkívül fontos kritérium, a hitelesség, nem működött.


Először nekem kellett megbarátkozni a gondolattal, hogy hajmosó szappant fogok használni.


Ezek a termékek kevésbé habzanak, mint az üzletekben kapható samponok, hiszen semmilyen kemikáliát nem tartalmaznak, mely a habosíthatóságot fokoznák.
Ezen kívül ápoló olajokkal dúsítom a szappanokat, így azért is aggódtam, a hajam tincsenként össze fog tapadni. Hááát, ezt azért kihagynám!!!
A másik aggályom, hogy az volt, hogy nem kerülhető meg az almaecetes öblítés, ami számomra eleve nyűgöt, macerát jelentett.

De akkor miért szeretik olyan sokan? És miért kérik tőlem az ismerőseim, hogy készítsek számukra sörrel, diólevéllel, csalánnal hajmosó szappant?
Persze, értem én, hogy nem tartalmaz vegyi anyagot, ami károsítja a fejbőrt, bejut a szervezetbe és ott is roncsolódást idéz elő, de mégis...
Az ismerősök haját figyeltem, akik ostromoltak a kéréssel: fényes, egészséges, jó tartású, különböző hosszúságúak és színűek.

Az első szappant a barátnőm számára készítettem sörös hajmosó szappan volt. (A barátnőm noszogatott leginkább!) A sör jellegzetes illatát citrom illóolajjal tompítottam. Sheavajat tettem hozzá, mert ismertem a csodás ápoló tulajdonságait. Szerettem volna a sörre emlékeztető színt is használni, erre a legalkalmasabbnak a kurkuma bizonyult, hiszen a sárgásbarna különböző árnyalatai érhetők el vele, ráadásul rengeteg kutatás igazolja jótékony hatásait az egészségre (így a hajra is).
A külleme teljesen olyan lett, mint amilyet szerettem volna, de bátorságom nem volt kipróbálni az alkotást. A barátnőm boldogan vette használatba a sörös hajmosó szappant. Első alkalommal nem hozta meg a várt eredményt, de 3 nap múlva újabb próbát tett. Ekkor jól fésülhető, erős tartású hajjal dicsekedett és kért egy szappant a testvérének is. Így indult diadalútjára az első samponszappanom! Katt ide további információkért a sörös hajmosó szappanról.

 

A következett a csalán samponszappan, amit először már magamnak készítettem elsősorban. Ricinusolajjal gazdagítottam, és frissen szedett, tavaszi csalánlevélből készítettem erős főzetet adtam hozzá. Szeretem a természetes illatokat, ezért ebbe a szappanba nem tettem illóolajat. Nagy elhatározással tettem próbára, különösen aggódtam a macerás öblítés miatt. Várakozásomon felül, egészen jól habzott a szappanom. Az öblítést almaecetes vízzel, mosdótálban oldottam meg, ami szintén nem okozott olyan kényelmetlenséget, mint ahogy számítottam rá.
És az eredmény? A vékony szálú hajam tartása jobb lett, kevésbé lapul a fejemre. A fejbőröm hajlamos volt a korpásodásra, ami teljesen megszűnt 2 hajmosás után. Mostmár bátran ajánlom a samponszappanok kipróbálását mindenkinek!
Még több információt itt találsz.

  

Nincs megállás: a következő hajmosó szappan diólevél-főzettel készül majd, és saját készítésű diólevél-macerátumot is fogok használni (most érik)

Termék ajánlataink

Címkék

, ajándék, aktív szén, arcpakolás, barna, bőrápolás, bordó, cöliákia, csipke minta, csoki, dió, dörzsis, Egészség, ekcéma, Életmód, érzékeny bőr, fahéj, Fekete szappan, Felhasznált anyagok, gluténérzékenység, gyógynövények, hagyomány, hajápolás, Háztartási tippek, holt-tengeri iszap, ichtiol, illatmentes szappan, inda minta, kakaóvaj, karácsony, kecsketej, kecsketejes szappanok, kerámia, Kerámia medál, kör alakú, körömvirág, kurkuma, levendula, levendula szappan, lila, lisztérzékenység, , madárka, narancs illat, négyzet, népi motívum, normál bőr, nyár, Nyírségi ízek, olívaolaj, olívaszappan, ősz, ovális, patkó, pattanásos bőr, pikkelysömör, piros, rendezvény, ricinusolaj, rozmaring, rózsaszínű, samponszappan, sheavaj, , sör, Szappan, száraz bőr, szív forma, szódabikarbóna, szögletes, tanácsok, táplálkozás, tavasz, tavasz, tél, tulipán, türkiz, Tussah selyem, virágillat, virágméz, vitamin, zöld, zsíros bőr,