30 felett az egészséges szép bőrért

2018-05-10 07:24:04

Ami nem vitatható, hogy a bőr egyik fontos alkotórészét, a kollagént, egyre kisebb mennyiségben tartalmazza a bőröd. A szervezet nem termeli újra, és a meglévő állományt éli fel, amíg ez lehetséges.  Ez a fehérje biztosítja a kötőszövet rugalmasságát, a bőr feszességét. Az anyagcseréje lelassul, a bőr zsírtartalma is csökken. Ezért jelennek meg az első komoly ráncok, a finomabbak pedig elmélyülnek.
A megfelelő arcápolással a bőr szerkezete állandósítható, esetleg javítani is lehet rajta, amire már 25 év környékén érdemes odafigyelned. Az egészséges szerkezetű, tapintású arcbőr nem csak korfüggő és genetikai adottság kérdése. Ha gondoskodsz az arcbőröd megfelelő ápolásáról, tisztításáról, olykor kényeztetéséről, a pozitív hatás nem marad el.

Fontos a napi tisztítás, tonizálás, hidratálás. Az igényeidnek és ízlésednek megfelelő termékek megtalálása időigényes, de megtérül a fáradozásod. A címkét alaposan tanulmányozd át, a kőolajszármazékok, parabének ártanak a bőrnek, és sajnos a legnépszerűbb, legmárkásabb termékek is tartalmazhatnak káros anyagot.
A hidratálás mellett a táplálás is fontos, éjszakára érdemes zsírosabb krémet választani.
A nappali krém mindenképpen tartalmazzon fényvédőt.
A szemránckrém molekulái kisebbek, ezért jobban felszívódnak a szemkörnyék finom pórusain keresztül.

Az arcbőr megújulása egy idő után nem éri utol magát, és a sejtek nem tudnak regenerálódni. 30 felett az életmód szerepe felerősödik, erre nem szabad legyinteni.

Alkoholfogyasztás, dohányzás, kevés alvás, ezek sokszorosan megbosszulják magukat. Az egészséged, így a bőröd állapota miatt, érdemes változtatni a szokásaidon.

Megkapja a szervezeted az összes tápanyagot, amire szüksége van? Nem biztos, hogy a táplálkozásból mindent fedezni tud, éppen ezért készítmények formájában pótolhatóak a vitaminok, az omega-3 zsírsav, a magas antioxidáns-tartamú kapszulákkal, mint például a szőlőmag-őrlemény vagy a gránátalma-kivonat, érdemes minden nap fogyasztanod.

A stresszes életmód szintén káros hatású a szervezetedre. Leginkább úgy tudsz gondoskodni a magad egészségéről, ha tudatosan törekszel a pozitív gondolkodásra, megismerkedsz a különböző stresszkezelő technikákkal és alkalmazod is azokat.

A rendszeres testmozgás, a friss levegő, megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék- és táplálékbevitel fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Biztosan tapasztaltad már egy kiadós futás, túra, úszás vagy bármilyen sporttevékenység után a vérkeringésed felfrissül, mintha újjá születtél volna. A bőröd is hálás mindenért, ami az egészségedet szolgálja.

A környezetünkben lévő vegyi anyagok hatalmas tárháza kellemetlen, olykor megbetegedésig fajuló hatását érdemes minél jobban csökkenteni. Kozmetikumokkal, tisztító- és tisztálkodószerekkel naponta érintkezünk. Nem hiába éli reneszánszát a természetes alapanyagú termékek használata, hiszen a natúr anyagok előtérbe kerülésével csökkennek a bőrünket, szervezetünket ért irritációk. Döbbenetes élmény volt számomra, amikor a népszerű, agyonreklámozott tusfürdők, samponok címkéin vegyi anyagokat olvastam, hiszen abban a tudatban használtam ezeket a termékeket, hogy gyengéden tisztítanak és táplálják a bőrt hatóanyagaikkal.

A Nyírségi kézműves szappanok mindegyike kizárólag természetes alapanyagokból készül, így valóban gondoskodnak a bőröd egészségéről, ápoltságáról, tisztaságáról.